Min historie

min-historie

 

Jeg stod foran en større omplantning i livet og jeg skulle blandt andet finde et nyt sted at bo. Jeg viste med mig selv, at min nye bolig ikke bare skulle være tag over hovedet og en seng at sove i. Det skulle vare et projekt, som tidsmæssigt kunne strække sig langt ud i fremtiden. Og det måtte også gerne udfordre den traditionelle boligform med lejlighed eller villa. Mit valg stod mellem et bofællesskab ude på Djursland eller en bolig på en båd nede i havnen. Jeg har altid sejlet, og da en rigtig gode ven sagde til mig, “hvis der er nogen, som skal bo på en båd, så er det da dig”, så var der ingen tvivl, – min næste bolig skulle være på en båd.

Da jeg sejler med sejl, søgte jeg først efter store sejlbåde med hurtige sejlegenskaber og masser af plads til mig og mine 3 børn. Jeg indså dog hurtigt, at jeg faktisk ville komme til at bo nede i kælderen det meste af vinteren, altså under dæk. Jeg ville op og bo i lyset over dækket med store vinduer, så jeg kunne nyde udsigten hele tiden. Min opmærksomhed faldt på Holland, deres flodbåde og deres lange tradition for at bo på dem.

Valget faldt på en 24 m lang 4 m bred af slagsen, som var hjemmehørende i Rotterdam. Sommeren 2012 sejlede børnene og jeg og en del af vennerne båden hjem til Aarhus, hvor den nu ligger til kaj i den gamle lystbådehavn. Båden danner nu, efter lidt ombygning, bolig for mig og min søn, og vi ligger tæt blandt gode naboer. Så man kan sige, at jeg fik min bolig på en båd i havnen og mit bofællesskab på en gang.