Økonomi

Omkostninger

Båden

For at kunne bo på båd, skal du naturligvis også have en båd. Der er mange forskellige typer og størrelser at vælge i mellem, specielt når du bevæger dig ud på det europæiske marked. Det er vigtigt at du får afstemt dine behov, da de skal ligge til grund for dit valg af båd. Der er stor forskel på, hvad en båd koster, alt efter stand og størrelse. En god idé er at se efter en båd, som allerede bruges til beboelse, da mange af forberedelserne for beboelse allerede er gjort, og du kan derfor spare en del penge.

Bådplads

En af de første ting du skal have styr på, er hvor du vil bo, og hvor meget en bådplads koster i den havn du gerne vil bo i. Bådpladsen skal matche dit valg af båd, eller båden skal matche den plads du har fundet. Prisen for en bådplads variere meget fra by til by, og du skal vurdere om du vil købe eller leje en plads.

Ombygning af båden

Det variere selvfølgelig meget, hvad det kommer til at koste at ombygge båden, alt efter hvor store krav du stiller til din båd. Har båden tidligere været brugt til beboelse, kan mange af forberedelserne for beboelse allerede være gjort, og du kan derfor spare en del penge ved ombygningen.